Torsdag 22 Apr
Stockholm

Hörstadius bloggar för Nyheter24

Nyheter24 presenterar med stolthet vår nya bloggare: Erik Hörstadius.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Jag minns Erik Hörstadius från ZTV:s barndom. Det var som att han - tillsammans med ytterligare några aparta ansikten - förebådade en ny tid där och då. När kommersiell teve såg världens ljus här i DDR-Sverige.

Erik Hörstadius var en av dem som på den tiden spräckte ljudvallen i vårt lands hyfsat kvävande offentliga samtal. Erik Hörstadius gav "politiskt inkorrekt" ett ansikte.

Med en morsa - Birgitta von Otter - som var djupt förankrad i sossearistokratin, och ett eget hjärta som tveklöst låg till vänster, kunde Hörstadius uttala obehagliga sanningar - liksom obehagligheter med visst säkerhetsavstånd till sanningen - friskt och tvärsäkert som ingen annan. In vino veritas, kanske mannen, som sagt sig kunna kröka till "på det där vikingasättet", skulle ha uttryckt saken.

Hörstadius var kul. Hörstadius var välgörande.

Så vad passar bättre än att återkalla Erik Hörstadius till det offentliga samtalet när vi på Nyheter24 nu anträder samma resa som ett gäng kverulanter hoppade på då under det tidiga 90-talet. En resa in i ett nytt medielandskap.

Särskilt som Hörstadius var en tidig internetpionjär. Tillsammans med bland andra Per Hagman och Linda Skugge skrev han den legendariska nätsåpan "Västerhöjd" som gick på ZTV:s sajt.

Det ska sägas att Hörstadius redan påbörjat sin comeback. Under OS var han med som kalenderbitare inom fältet olympisk statistik i SVT:s Olssons Studio. Och han har varit programledare på TV8 i programmet...Hörstadius.

Men vi tror att det är framför allt här - i bloggformatet - som Erik Hörstadius kommer till sin rätt igen.

Mannen som gav "politiskt inkorrekt" ett ansikte är tillbaka. Hos oss på Nyheter24. Vi är mycket stolta - och hälsar Erik Hörstadius varmt välkommen till sitt nya blogghem.

Bästa läsare - hjälp honom att inreda det.

Med vänlig hälsning --

Chefredaktören

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela