Blev biten av rasande björn

194 kilo tung björn till attack.


JÄMTLAND. Det var under söndagsförmiddagen som en dramatisk händelse ägde rum vid en björnjakt i Storåbränna i norra Jämtland.

Hundföraren Omar Jonsson som var ute i de jämtländska skogarna blev plötsligt attackerad av en björn. Innan han visste ordet av rusade det 194 kilo tunga djuret emot honom.

Jonsson avlossade två skott mot björnen, men utan någon effekt. Björnen hann bita hundföraren i armen och handen innan den föll död framför hans fötter efter det tredje skottet.

– Det blev ett litet hål i armen och i handen sedan han fått upp armen för att skydda sig mot attacken. Sedan ramlade björnen stendöd ner framför hans fötter, säger jaktledaren Ivar Jonsson, som bevittnade händelsen, enligt ÖP.

Hundföraren blev inte allvarligt skadad, men har fått en stelkrampsspruta.

Skrivet av:

Senaste nytt

Hizbollah avfyrar raketer efter Israelattack

Polisen i Åre rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på E14 mellan Strand och Uppland.", skriver polisen på sin hemsida.

Här dansar Gunilla Persson med epa-killar i Norrköping: "Vilken fest"

Gunilla Persson, 65, är aktuell med Melodifestivalen. I dagarna åkte hon igenom sin födelsestad Norrköping. Nu sprids en video på henne när hon dansar med epa-killar på en parkeringsplats utanför Max.

Regeringen föreslår nya avlyssningslagar

1 timme sedan
Regeringen har beslutat om en lagrådsremiss för att ge polisen fler så kallade preventiva tvångsmedel, som bland annat buggning, redan i sommar.

Ambulanspersonal i Gaza: Behöver år av terapi

1 timme sedan
Barn sprängs ihjäl och kollegerna dör i bombregnet. Med livet som insats försöker ambulanssjukvårdare försöker rädda liv i krigshärjade Gaza. Det här kriget har varit ett av de tuffaste, säger en sjukvårdare i en dokumentär från arabiska BBC.

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

1 timme sedan
Iran har försett Ryssland med flera hundra ballistiska robotar, skriver Reuters på sin sajt.