Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mona Sahlin vill höja skatten

Nyheter | 09/09/2009 06:31

Socialdemokraterna lovar att höja skatten om de kommer till makten 2010.

Fler jobb, bättre skola och vård. Det är Mona Sahlins vallöften - och för att klara dem vill socialdemokraterna höja skatten.

DN Debatt skriver sossarnas partiledare Mona Sahlin och partiets ekonomiske talesman Thomas Östros att de tänker införa förmögenhetsskatt, höja inkomstskatten samt införa skatt på "exklusiva varor".

Socialdemokraterna är noga med att presentera sina förslag som skattehöjningar riktade mot de rika. I partiets budgetmotion föreslår de skattehöjningar på inkomster kring en miljon och skatt på villor med ett marknadsvärde på över sex miljoner kronor.

Regeringens politik beskriver Sahlin och Östros som att "en vanlig pensionär har fått 68 kronor i sänkt skatt medan miljonärer har fått tiotusentals".

Partiet nämner inte om de vill avskaffa alliansregeringens jobbskatteavdrag - som alla löntagare tar del av - men antyder att inkomstskatterna kommer höjas.

En fortsatt sänkning av skatt på arbete för att skapa fler jobb tror inte socialdemokraterna på.

Skrivet av: