Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Företagare fick snilleblixt - döms till fängelse

Nyheter | 09/09/2009 07:49

39-åring importerade 99 612 liter öl, men fick aldrig införseltillstånd av Skatteverket.

LULEÅ. Den 39-årige företagarens affärsidé var att utnyttja sina bra kontakter på kontinenten med ett av världens största bryggerier för att få ensamrätt på varorna i Skandinavien. Men planen var inte helt vattentät, och nu döms företagaren av tingsrätten till sex månaders fängelse för grovt skattebrott.

Samtidigt som 39-åringen väntade på att få införseltillstånd från Skatteverket beställde han 20 736 liter folköl, som anlände med båt till Umeå från Holland för vidare transport till Luleå. Transporterna fortsatte och till slut var han uppe i 99 612 liter importerad öl.

Men han fick aldrig något införseltillstånd under perioden.

– Normalt ska det ta någon vecka. Jag väntade i tio månader, men fick aldrig tillståndet, säger 39-åringen, enligt Norrländska Socialdemokraten.

Chefsåklagaren anklagar mannen för att ha undanhållit staten 512 501 kronor i skatt. 39-åringen menar i stället att han sålt vidare all öl och haft fakturor på det.

Skrivet av: