Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fifflande krögare fick hårda straff

Nyheter | 03/09/2009 15:23

Härvan med Restodatas fuskdataprogram fick sin upplösning i tingsrätten.

GÖTEBORG. De nio västsvenska krögarna som åtalats för att ha använt sig av Restodatas fuskdataprogram till sina kassaregister fick under torsdagen långa fängelsestraff.

Nio krögare och en företagare dömdes gemensamt av Göteborgs tingsrätt till över 15 års fängelse för grova skattebrott och grova bokföringsbrott. Åklagaren hade yrkat på en företagsbot på en miljon kronor, medan tingsrätten fastställde beloppet till 200 000 kronor, skriver Göteborgs-Posten.

Två personer friades, varav en som varit anställd på kassaföretaget och en som varit företrädare för en av krogarna.

Företagaren som sålde kassaregisterprogrammen till krögarna dömdes till ett år och tre månaders fängelse för medhjälp till grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott. En av krögarna som redan betalt sina skatteskulder samt skattetillägg fick samhällstjänst på 220 timmar.

Företaget Autocash Kassasystem likviderades av ägaren, och därför är det tveksamt om staten kommer att få några pengar, skriver Göteborgs-Posten.

Skrivet av: