Torsdag 13 Maj
Stockholm

Vd festtafsade - fick sparken direkt

Vd:n på ett skånskt företag började tafsa på en anställd under firmafesten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HÖÖR. Företagets vd började tafsa på en 29-årig kvinnlig anställd under firmafesten. Det kostade honom jobbet - redan samma kväll, skriver Skånska Dagbladet.

Firmafester är kända för att vara blöta tillställningar som framkallar svår ångest på arbetsplatsen dagen därpå. Det beror i regel på mer än kemisk obalans i kroppen. Mer sällsynt är att högste chefen får kicken i samband med personalfesten.

Men just detta intrikata arbetsplatsdrama utspelade sig i närheten av skånska Höör när vd:n på ett småländskt företag lanserade skamliga förslag och tafsade på en 29-årig medarbetare på kickoffen.

Kvinnan uppger i sin anmälan att chefen vid 23-tiden på kvällen tog henne på brösten. Han avbröt dock sina närmanden när annan personal närmade sig.

Kort därpå knuffar chefen in kvinnan på ett rum och börjar tafsa igen. Han förklarade, enligt anmälan, att 29-åringen skulle få vilket jobb hon ville på företaget, under förutsättning att hon gjorde honom till viljes.

Kvinnan lyckades efter en stund knuffa bort sin vd och försvann ut till kollegorna. Hon berättade direkt om chefens agerande för en flickvän till en anställd på företaget.

Ryktet nådde bolagsstyrelsen som också medverkade på kickoffen. Och styrelsen var inte sen att agera. Med omedelbar verkan gav man sin vd foten, enligt SkD.

Därmed är dock saken inte utagerad för vd:ns del. Han kommer inom en nära framtid att kallas till polisförhör, misstänkt för sexuellt ofredande. Åtalas han och döms kan det medföra skadestånd till hans 29-åriga offer.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela