Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tafsande läkare får betala priset

Nyheter | 28/05/2009 10:39

Offer: Han bad mig att känna på hans erektion.

Den tyske läkaren som stämt både Whiplashgruppens film- och nyhetsblogg och Aftonbladet för att de skrivit om att han tafsat på en kvinnlig patient, har nu dragit tillbaka sina stämningar. Han får nu betala Whiplashgruppens film- och nyhetsbloggs rättegångskostnader.

"Hans erektion"

Det var i september 2007 som Whiplashgruppens film- och nyhetsblogg, och även Aftonbladet, publicerade nyheten att en tysk läkare, hade sextrakasserat en svensk kvinnlig patient.

– Han tog mig på brösten och bad mig känna på hans erektion, sa Kia Temmes, 33, som skulle opereras för sin whiplashskada, till Aftonbladet.

Kvinnan polisanmälde läkaren, som hade en klinik i Enköping, men förundersökningen lades ned eftersom dessa övergrepp skedde i Tyskland.

I januari 2009 stämde läkaren Whiplashgruppens film- och nyhetsbloggs ansvariga utgivare, och yrkade på skadestånd för förtal/grovt förtal.

Whiplashgruppens film- och nyhetsblogg förnekade dock gärningen och bestred skadeståndsansvaret, och i maj bestämde sig läkaren för att dra tillbaka sin stämning. Till Nyheter24 säger utgivaren att det berodde på att de "hade så många vittnen".

Domstolen har nu även beslutat att den tyske läkaren ska betala för Whiplashgruppens film- och nyhetsbloggs advokat- och rättegångskostnader på totalt 48 300 kronor. Överklagan ska vara inne senast den 10 juni i år.

"Hämnd"

När det gällde tvisten med Kia Temmes, kvinnan som läkaren skulle ha sextrakasserat, menar han att det handlade om hämnd.

– Inte ett ord av det här är sant. Temmes är med i en patientförening. Hon ville att jag skulle lämna en stor donation till föreningen. När jag vägrade bestämde hon sig för att hämnas, sa läkaren till Aftonbladet.

Läkaren stämde även Aftonbladet i början av 2009 för en artikel de skrivit om samma händelse. I detta fall ska man nu ha träffat en förlikning.

Skrivet av: