Nattliga bilbränder sprider sig över hela landet

Tre bilar i Uppsala, tre i Göteborg, fyra i Kungälv...


Rosengårdsyndromet verkar ha spridit sig till resten av landet. Varje natt sätts bilar i brand, polisbilar stenas och brandkåren trakasseras. Det är bilden av Sverige i natt.

I och utanför Göteborg sattes närmare tio bilar i brand. I Kungälv, ett vanligtvis lugnt samhälle utanför Göteborg, brändes fyra bilar ner. Strax efter 22.00 brann det rejält på en parkering på Kongahällagatan i Komarken i västra Kungälv.

Bara en halvtimme senare brann det i en närliggande skola.

– När vi kom fram brann det i skolans fasad och i en bensindunk. Rök hade tagit sig in genom ett krossat fönster och utlöst larmet, säger Håkan Lundgren, räddningschef i Kungälvs kommun, till GP.

– Här är någon som anlagt en brand på en skola och det är mycket allvarligt.

I Göteborg brändes bilar i Hammarkullen och Gårdsten. Ungdomar satte även eld på spårvagnar i Bergsjön. Göteborgs Spårvägar vägrade att närma sig hållplatsen förrän polisen hade säkrat området. Det visade sig att ungdomarna sprutade tändbar vätska på spårvagnarna som åkte förbi och satte eld på dessa.

Bilbrandtrenden har även spridit sig till Uppsala. Minst två bilar sattes i brand i Valsätra och Gottsunda. Dessutom försökte man bränna fyra bilar till, men dessa antändes inte, skriver Upsala Nya Tidning.

Polisen fick larm om att ungdomar befann sig på Gottsunda centrums tak. När man kom dit stenades polisbilen från taket. Det är andra gången på väldigt kort tid poliser i Uppsala utsätts för stenkastning.

Men det är inte slut där. I skånska Oxie sattes ett sopskjul i brand. Det ledde till att två bilar fattade eld en kort stund därpå, skriver Sydsvenskan.

Även på andra ställen i landet har bilbränder rapporterats.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!