Reinfeldt: "Stoppa bonuskulturen"

Statsminister Fredrik Reinfeldt deklarerade politiken i regeringsförklaringen.


Som vanligt var det inga nyheter i statsminister Fredrik Reinfeldts regeringsförklaring, som hölls klockan två under tisdagseftermiddagen i riksdagen. Utspelen om pengar till polisen, kommuner och landsting med mera har följt varandra dagarna innan.

Reinfeldt slog fast att Sverige lämnat bakom sig den värsta stormen i de finansiella systemen.

– Regeringen vill att Sverige ska stå starkt när det vänder. Den grunden vill vi lägga genom att fortsätta återupprätta arbetets värde, lägga grund för fler jobb och fler och växande företag. Vi vänder inte åter till ett Sverige där över en miljon människor, var femte svensk i arbetsför ålder, ställs utanför, sa Reinfeldt.

– Vi vill inte igen se hur utbyggda bidragssystem och höga inkomstskatter skapar en situation där det för många människor inte lönar sig att arbeta, sa han.

Samtidigt tog han upp att det är närmare ett år sedan investmentbanken Lehman Brothers gick omkull, och påmindeom att finansmarknaderna behöver regleras ytterligare.

– Bonuskulturen som växt fram måste få ett slut, sa han, enligt Svenska Dagbladet.

Vidare påminde han om det genomförda inkomstskattesänkningar som ger heltidarbetande skattelättnader på över 1 000 kronor i månaden. Däremot lämnade han inget besked i frågan om det fjärde jobbskatteavdraget.

– Regeringen kommer därför att pröva fler möjligheter till fortsatta skattelättnader för låg- och normalinkomsttagare i Sverige, sa Reinfeldt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

Tesla levde inte upp till förväntningarna

1 timme sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

1 timme sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

1 timme sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.