Onsdag 27 Okt
Stockholm

Nu höjs studiebidraget

Nytt förslag som ger studenter mer i plånboken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Regeringen vill höja studiebidraget tills nästa år.

Enligt ett förslag som presenterades av utbildningsminister Jan Björklund och högskole- och forskningsminister Tobias Krantz på Dagens Nyheters debattsida vill man utöka studenternas studiemedel med 350 kronor varje månad efter nyår.

I förslaget skriver ministrarna att studiemedlen ska höjas med cirka 430 kronor i månaden från och med den första januari nästa år. Av dessa pengar består 40 kronor av höjt studiebidrag medan lånedelen höjs med 390 kronor.

"Sju av tio studenter på universitet och högskolor har studiemedel för att klara sin försörjning. Studiemedlens totalbelopp är avgörande för att studenterna ska kunna täcka sina levnads- och studiekostnader under studietiden. Med detta i åtanke föreslår regeringen att studiemedlen höjs den 1 januari 2010 med cirka 430 kronor per månad. Framför allt höjs lånedelen med cirka 390 kronor per månad för att på så sätt skapa ett tydligt tillskott till studenternas totalekonomi. Studiebidraget justeras upp med 40 kronor per månad", står det bland annat i förslaget, enligt DN.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela