Polisfrun: Trodde jag skulle dö

Polismannen misstänks för hustrumisshandel. Han kvarblir i häktet.


ÖSTERSUND. Tingsrätten i Östersund tror inte att det är säkert att släppa ut polismannen från Luleå som misstänks för grov misshandel av sin hustru. På tisdagskvällen fattades beslutet att mannen kvarblir i häktet på grund av risk för fortsatt brottslighet, skriver Norrländska socialdemokraten.

– Jag kände mig inte trygg i hemmet längre, sa hans fru under tisdagens rättegång.

Förra månaden satte sig polismannen gränsle över henne och greppade hennes strupe med båda händerna.

– Jag låg på rygg, hann satt på mig. Jag försökte ta mig loss genom att klösa honom i halsen.

– Jag vet inte hur länge han höll taget men jag fick svårt att andas. Jag blev rädd och trodde att jag skulle dö, sa kvinnan.

Polismannen hävdade med stöd av ett läkarintyg att han inte hade för avsikt att ta livet av hustrun. Han kopplade greppet långt ner på halsen, i förhållande till struphuvudet.

Otrohet

Brottningsmatchen på liv och död utspelade sig i samband med ett hårt gräl. Kvinnan försökte på sin mobil spela in när polismannen hotade henne till livet. Han i sin tur hävdar att hustrun hade beväpnat sig med kniv och att han ville avväpna henne.

Deras äktenskap var plågat av gräl kring otrohet. Mannen hade haft kontakt med andra kvinnor via nätet.

Åklagare Pär G Lindell skriver i sin gärningsbeskrivning att polismannen använt våld vid sex enskilda tillfällen. Och konstaterar också att mannens otrohetsaffärer gick som en röd tråd genom äktenskapet.

Polismannen konstaterar å sin sida att även hans hustru odlat kontakter över nätet. Och till slut också blivit kär i en annan man.

Nästa gång det uppstod handgemäng i det våldsamma hushållet slog ett vittne larm. Polisens insatsstyrka grep sin kollega i hemmet.

Rikspolisstyrelsen har gjort klart att polismannen förlorar jobbet om han fälls.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Argentina vill ha Irans inrikesminister gripen

Förlust för SJ – skyller på vädret

Statliga tågoperatören SJ gjorde en förlust på 74 miljoner kronor under första kvartalet, vilket kan jämföras med en vinst på 48 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Älvsbyn rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 374, Bredsel.", skriver polisen på sin hemsida.

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Postnords vd Annemarie Gardshol tjänar 935 000 kronor i månaden. Hennes höga lön och extrema löneökning har fått hård kritik från brevbärarna. "Hur rättfärdigar hon sin lön", skriver de i ett upprop.

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.