Torsdag 11 Aug
Stockholm

Polisfrun: Trodde jag skulle dö

Polismannen misstänks för hustrumisshandel. Han kvarblir i häktet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ÖSTERSUND. Tingsrätten i Östersund tror inte att det är säkert att släppa ut polismannen från Luleå som misstänks för grov misshandel av sin hustru. På tisdagskvällen fattades beslutet att mannen kvarblir i häktet på grund av risk för fortsatt brottslighet, skriver Norrländska socialdemokraten.

– Jag kände mig inte trygg i hemmet längre, sa hans fru under tisdagens rättegång.

Förra månaden satte sig polismannen gränsle över henne och greppade hennes strupe med båda händerna.

– Jag låg på rygg, hann satt på mig. Jag försökte ta mig loss genom att klösa honom i halsen.

– Jag vet inte hur länge han höll taget men jag fick svårt att andas. Jag blev rädd och trodde att jag skulle dö, sa kvinnan.

Polismannen hävdade med stöd av ett läkarintyg att han inte hade för avsikt att ta livet av hustrun. Han kopplade greppet långt ner på halsen, i förhållande till struphuvudet.

Otrohet

Brottningsmatchen på liv och död utspelade sig i samband med ett hårt gräl. Kvinnan försökte på sin mobil spela in när polismannen hotade henne till livet. Han i sin tur hävdar att hustrun hade beväpnat sig med kniv och att han ville avväpna henne.

Deras äktenskap var plågat av gräl kring otrohet. Mannen hade haft kontakt med andra kvinnor via nätet.

Åklagare Pär G Lindell skriver i sin gärningsbeskrivning att polismannen använt våld vid sex enskilda tillfällen. Och konstaterar också att mannens otrohetsaffärer gick som en röd tråd genom äktenskapet.

Polismannen konstaterar å sin sida att även hans hustru odlat kontakter över nätet. Och till slut också blivit kär i en annan man.

Nästa gång det uppstod handgemäng i det våldsamma hushållet slog ett vittne larm. Polisens insatsstyrka grep sin kollega i hemmet.

Rikspolisstyrelsen har gjort klart att polismannen förlorar jobbet om han fälls.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.