Läkare arbetar med fotboja

Får en ny chans trots misshandelsdom.


Läkaren dömdes för ofredande och sex fall av misshandel mot sin sambo. Trots det har mannen fått tillstånd att avtjäna sitt straff med fotboja och arbeta på Universitetssjukhuset Örebro under strafftiden.

– Vi beslutade att ge honom en chans, men det betyder absolut inte att vi försvarar hans handlingar. Det är allvarliga brott det rör sig om, säger Jan Olsson, sjukhusdirektör för USÖ, till Dagens Medicin.

Det här är första gången som en läkare på sjukhuset får arbeta med fotboja. Den berörda klinikchefen ser inga problem med upplägget.

– Fotbojan är ingenting som patienterna kommer att se. Läkaren arbetar ju med byxor på sig, säger chefen till Dagens Medicin.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.