Dömd till samhällstjänst för stoppskylt

Mannen var kraftigt berusad och hade dessutom en stoppskylt i baksätet.


HÄSSLEHOLM. Föraren var kraftigt berusad när polisen anlände till olycksplatsen. I bilens baksäte hittades en stoppskylt. Mannen dömdes till 40 timmars samhällstjänst för grovt rattfylleri och olovlig körning, trots att han var farligt berusad och dessutom saknade körkort. Mannen hade en promillehalt på 1,68.

21-åringen själv menar att han blivit påkörd av en annan bil bakifrån. Han har inget minne av hur stoppskylten hamnade i baksätet.

– Men det är möjligt att skylten föll in genom den trasiga bakrutan, säger mannen enligt Skånskan.

Tingsrätten menar att man inte kan utesluta att olyckan gått till på det sätt som han berättat. Rätten säger att åtalet i övrigt är styrkt, skriver Skånskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.