Stockholm

Drogad polis slog kvinna i huvudet

Efter en halvliter sprit var polismannen på gång.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Polismannen gick helt oprovocerat till attack mot två kvinnor på Baltzarsgatan i centrala Malmö. Först tog han polisgrepp på den ena, skrek att han var polis, och slog den andra kvinnan i ansiktet. Själv menar polismannen att det svartnade för ögonen och att han måste ha blivit drogad.

32-åringen riskerar nu sparken efter bråket, som inträffade för tio månader sedan. I dag försökte polismannen förklara sitt agerande i Malmö tingsrätt.

– Någon måste ha lagt något i min drink, sade polismannen och drog sig till minnes att han vid tre tillfällen under samma kväll sprungit på en man som är välkänd i Malmös undre värld och bland annat pekas ut för omfattande narkotikahandel, sa han.

Men chefsåklagaren Jörgen Lindberg försökte slå hål på hypotesen och misstrodde 32-åringen. Han tyckte att han inte fick något bra svar av polismannen på frågan om i vilken situation han skulle ha drogats.

– Hade jag vetat hur jag blev drogad hade det ju aldrig hänt, argumenterade polismannen.

Inget tyder på att polismannen drogats av annat än alkohol. Ett urinprov från Rättsmedicinalverket styrker det. Enligt honom själv drack han en halvliter sprit den kvällen.

32-åringen är åtalad för misshandel och ofredande. Han var inblandad i en liknande händelse i Växjö 2005 då han krossade flera fönsterrutor i berusat tillstånd, skriver Sydsvenskan.

Dom faller den 17 november.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.