Körde på 15-årig flicka med flit- jagas

Vinkade fram en flicka till övergångsstället och försökte sedan köra över henne.


ESKILSTUNA. En ännu okänd man jagas för att ha medvetet försökt köra ihjäl en 15-årig flicka i det lilla samhället Skogstorp sju kilometer utanför Eskilstuna.

Händelsen inträffade 07.45 under torsdagen utanför Skogstorpsskolan där flickan studerar i åttonde klass. 15-åringen korsade en väg för att leta efter sin lärare och när hon var på väg tillbaka dök en mörkblå Volvo upp. Bilen drog ner på farten och vinkade fram flickan över övergångsstället. När hon fick ögonkontakt med föraren och började gå över vägen tryckte han gasen i botten och försökte köra över henne. Flickan träffades i sidan och föll till marken samtidigt som Volvon, med föraren i 45-årsåldern, gasade iväg.

– Hon stannade vid övergångsstället och en bilist stannade och vinkade åt henne att gå över, säger Lennart Vestergren, på Eskilstunapolisen till E-Kuriren.

15-åringen fördes omgående till Mälarsjukhuset och där konstaterades det att hon klarat sig utan några allvarliga skador.

– Hon blev chockad, säger Janne Karlsson, länsvakthavande på polisen i Södermanland, till Aftonbladet.

– Det kan bli rejäl kraft. En bil är ju hård och tung. Och hon förväntade sig ju att den skulle stå still.

Polisen har uteslutit att händelsen var en olyckshändelse och en polisanmälan har gjorts.

– Hon uppfattade det som att han gjorde det med vilje, säger Vestergren till Eskilstuna-Kuriren.

Nu jagar man föraren som körde en mörkblå Volvo 940 i sedanmodell. Polisen hoppas allmänheten kan hjälpa sätta dit föraren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.