Tonåringar misshandlade taxichaufför

- 03/10/2009, 11:47 -

Två 17-åringa pojkar sitter anhållna för misshandeln.

GÖTEBORG. Vid halv fem på lördagsmogonen plockade en taxichaufför upp två 17-åriga pojkar vid brunnsparken i Göteborg. En kort stund efter avfärd bad de chauffören stanna. Pojkarna hade problem med att få upp dörren och när taxichauffören gick ut för att hjälpa dem misshandlade de honom.

– En av dem tog tag i hans arm och sedan började de slå honom. Han fick ta emot runt tio knytnävsslag mot ansiktet. Det verkar ha varit helt omotiverat, säger Håkan Jansson inre befäl vid citypolisen i Göteborg.

Taxichauffören fördes till sjukhus med ansiktsskador. De bägge pojkarna flydde från platsen men greps senare och sitter nu anhållna för våld mot tjänsteman. De misstänks också ha varit inblanade i två personrån under fredagskvällen.

– Det är inte helt klarlagt att de ligger bakom dem med men det finns vissa likheter i de signalement vi fått, säger Håkan Jansson till Göteborgs-Tidningen.

Polisen kommer nu gå igenom övervakningsfilmer från platserna där rånen ägde rum för att eventuellt kunna binda tonårspojkarna även till dessa brott.

Skrivet av: