Måndag 18 Okt
Stockholm

Taxiförare ordnar kunder åt prostituerade

Nu kan chaufförerna anklagas för koppleri.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

– När vi frågar sexköparna hur de fick kontakt med de prostituerade är det inte helt ovanligt att de säger ”jag fick numret av en taxichaufför”, berättar kriminalinspektör Mats Paulsson för Dagens Nyheter.

I ett examensarbete från Polishögskolan undersökte tre polisstudenter relationen mellan prostituerade och taxichaufförer, och hårdbevakade prostitutionstäta Malmskillnadsgatan i Stockholm.

– Vi kom fram till att det med stor sannolikhet finns ett samarbete och att enskilda taxiförare kan göra sig skyldiga till koppleri genom att främja prostitution, säger en av studenterna, Gustaf Silfverstolpe, till Dagens Nyheter.

Enligt Silfverstolpe kommer taxichaufförerna ofta med kunder till de prostituerade och även förare från större taxibolag har setts ha kontakt med prostituerad. Under de nio nätter som Gustaf Silfverstolpe och hans två kurskamrater övervakade Malmskillnadsgatan förekom 31 fall där prostituerade och taxichaufförer var i kontakt med varandra och prostituerade i Stockholm har bekräftat att många taxibilar lämnar kunder hos dem.

– De mest solklara fallen var när taxiföraren kommer med kunder till kvinnan, det uppstår en diskussion och kvinnan åker med i bilen. Då är det klart att taxiföraren är medveten om vad som försiggår, säger Silfverstolpe till Dagens Nyheter.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela