Södertäljedykaren befaras ha drunknat

- 04/10/2009, 20:34 -

Sjönk, medvetslös till botten i Stockholms Skärgård.

Det var på lördagseftermiddagen som räddningstjänsten mottog ett larm om en dykolycka vid Stavsnäs utanför Stockholm. Dykaren som befaras ha drunknat är 33 år och hemmahörande i Södertälje.

– Jag kan bekräfta att den saknade dykaren är skriven i Södertälje och 33 år gammal. Han fick sin dykarlicens i juli i år, berättar Nackapolisens stationsbefäl Christer Angeria till LT.

Tillsammans med nio andra dykare och två dykledare dök 33-åringen i Ramsmoraviken, vid Djuröbrons södra fäste och i närheten av Stavsnäs, vid ett populärt vrak.

Ett dykpar fick problem nere vid vraket, som ligger på 18 meters djup, och uppstigningen skedde för fort. Båda dykarna svimmade av på väg upp mot ytan.

Den ena personen lyckades dykledaren få upp till ytan, men den 33-årige Södertäljebon fick de aldrig tag i. Han sjönk till botten medvetslös.

Sökandet på lördagskvällen, med dykare, båtar och en skallgångskedja längs stränderna för att se om 33-åringen kunnat ta sig i land på egen hand, gav inget resultat.

Nackapolisen har spärrat av platsen för att förtsätta sökandet i dag med hjälp av en sjöuggla, e liten u-båt. Men det har hittills inte gett något resultat.

Skrivet av: