Restaurangägare hade får i källaren

"Det här ju långt ifrån tillåtet."


TIDAHOLM. En restaurang i Tidaholm utanför Skövde har tvingats stänga igen efter att ägaren avslöjats med att förvara levande får i källaren.

Det var under söndagen som ett vittne såg hur fyra får forslades ner i restaurangens källare.

När polis anlände till platsen var ett av fåren borta och de övriga tre stod i mörkret på ett halt kakelgolv bland slaktrester och blod.

I en annan av ägarens lokaler hittades stora plastsäckar med färskt fårkött.

–Så nu misstänker man att restaurangägaren slaktat ett av fåren därnere i de andra tre fårens åsyn, säger Britt Svensson, livsmedelsinspektör vid Tidaholms kommun till Göteborgs-Tidningen.

Historien blev om möjligt mer bisarr när det avslöjades att fåren sålts till ägaren av närpolischefens fru.

– Hon mår väldigt dåligt just nu med tanke på hur de hanterat djuren, säger närpolischefen Tomas Kullsvik, enligt Göteborgs-Tidningen.

Nu har man upprättat en polisanmälan om brott mot livsmedelslagen och utreder om ägaren kan ha brutit mot andra lagar i samband med fårincidenten.

– Det här ju långt ifrån tillåtet, tillägger Svensson för Göteborgs-Tidningen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!