Englas mamma släpper bok

Carina Höglund skriver om det uppmärksammade mordfallet.


STJÄRNSUND. Carina Höglund, mamma till mördade dottern Engla, ger ut en bok om ett av landets mest uppmärksammade mordfall. Tillsammans med journalisten Yamile Lindgren har hon skrivit boken Älskade Engla du saknas oss - polis, myndigheter och media.

– Det är min upplevelse från dagarna före Engla försvann till nu. Det här har jag haft inom mig länge, säger Carina Höglund till Dalarnas Tidningar.

Höglund träffade Yamile Lindgren via Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade, Rav, där båda sitter i styrelsen. Flera förlag har varit väldigt intresserade av att publicera boken, men den ges ut via Höglunds företag Stjärnljus.

På bara två veckor var boken färdigställd. Den är indelad i två delar: enom tiden från det att Engla försvann och Anders Eklund dömdes till livstids fängelse. Den andra delen är debattinriktad med flera originaldokument från utredningen.

Flera makthavare på området har också intervjuats och fått kommentera boken, däribland justitieminister Beatrice Ask, justitiekanslern Göran Lambertz och lagmannen Lars Elycke, som dömde Eklund.

– De är med för att jag vill skapa en debatt, säger Carina Höglund till Dalarnas Tidningar.

Den 31 oktober ges boken ut i 5 000 exemplar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!