Flicka tog strypgrepp på pojke

16-åringen fälls för grov misshandel.


KARLSTAD. En 16-årig flicka fälls för grov misshandel efter att hon tagit strypgrepp på en 15-årig pojke under en fest i Karlstad.

Händelsen ägde rum i slutet av mars och många var berusade under festen som snabbt urartade.

Uppfattningarna om vem som gjort vad går isär och domen bygger på det enda vittne som var nykter på festen.

– Jag har honom nu. Han dör snart, ska den 16-åriga flickan ha sagt enligt det nyktra vittnet, skriver VF.

Flickans dåvarande pojkvän hamnade i bråk med 15-åringen som ramlade på rygg i en säng. 16-åringen ska då ha satt sig gränsle över pojken och lagt händerna runt hans hals i cirka 25 sekunder tills han började se "vimsig ut".

Samtidigt slog en annan flicka pojken med en knivskaft.

Åklagaren ville att flickan skulle fällas för dråpförsök, men tingsrätten bedömde att 16-åringen inte haft uppsåt att döda.

Flickan dömdes till 120 timmars samhällstjänst, skriver VF.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

USA:s senat: Ja till Ukrainastöd

Senaten i USA:s kongress röstar ja, efter representanthusets ja i helgen, till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på det sedan i höstas för att stå emot Ryssland.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

3 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.