Tonåringar viker ut sig - föräldrarna vet inget

"Det är enkelt att undanhålla vad man gör för sina föräldrar."


DALARNA. Ungdomar i Dalarna säger att det är enkelt att dölja vad man gör på nätet och tror inte att föräldrarna har så mycket koll på vad som sker bakom datorskärmen.

– Jag pratar inte med mina föräldrar om vad jag gör på nätet. Det tror jag inte att så många gör, säger 15-åriga Edona Nuredini till Dalarnas Tidningar.

15-åringen och hennes kamrater känner till flera jämnåriga som lägger ut bilder på sig själva i underkläder på webbsajten Bilddagboken.

– De vill nog ha uppmärksamhet, de som gör det. Det är ganska många som gör så. Men man skulle aldrig göra det i verkliga livet. Bakom en datorskärm kan man göra mer, säger 15-åriga Malin Söderberg till Dalarnas Tidningar.

17-åriga Tove Lindholm tycker att föräldrarna ska jobba på en bra relation till barnen, utan att spionera.

–Man får inte underskatta barnens omdöme. Man kan inte skydda dem hela tiden. Men om man har en öppen relation till sina barn, vågar de prata om det händer något obehagligt. Det är bättre än att i efterhand kolla vad de gör. Man måste lita på sina barn och prata med dem om vad de gör på nätet, säger 17-årigen till Dalarnas Tidningar.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!