Slängdes av tåg - omkom i bilolycka

52-årig mans dispyt med personal ett mysterium. Blev överkörd efter att ha kastats av tåg mot Stockholm.


UPPLAND. Den berusade 52-åringen sa att han hade giltig biljett, men tågpersonalen trodde inte på honom. Strax därefter kastades han av tåget, som var på väg mot Stockholm. Då blev han påkörd av en bil och dog söder om Marma i Uppland.

Ändå hade varken SJ eller Upplands lokaltrafik i lördags kväll fått in några rapporter om avhysningar efter incidenten som inträffade i fredags kväll. Polisen har inte hittat någon bil, eller något fordon som mannen kan ha färdats i.

– Vi är förbryllade. Vi vet inte alls vad han hade där att göra, säger Anders Kellerth, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen, till Aftonbladet.

Mannen slängdes av i Marma, där han stötte på vittnet Caroline.

– Han förklarade också att han var sjuk, att han hade diabetes. Han sa att han var i knipa och måste ta sig till Stockholm. Han såg sjuk och trött ut, men han var trevlig och väldigt artig, säger hon och betonar att han inte verkade berusad, enligt Aftonbladet.

Efter att han lånat hennes telefon för att ringa efter transport utan resultat började han gå mot Stockholm. Polisen fick rapporter om en mörkklädd man som irrade längs väg 291 söder om Marma. När polispatrullen kom fram var mannen redan påkörd och död.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!