Lördag 16 Okt
Stockholm

Kritik mot Kjärsgaards arenahälsning

Malmös ledande politiker rasar mot att Kjärsgaard fick vara med.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Malmös ledande politiker, kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu (s), är illa berörd över att en av Danmarks mest omstridda politiker, Dansk folkepartis ordförande Pia Kjärsgaard, medverkade i torsdagens invigning av Malmös nya multiarena.

På scenen under invigningens galaföreställning fanns den danske utbildningsministern Bertel Harder från borgerliga Venstre. Men under föreställningen framträdde också Pia Kjärsgaard på en stor bildskärm och önskade Malmö Arena och personerna runt omkring lycka till, skriver Sydsvenskann och Skånska Dagbladet på nätet.

Dansk folkeparti fungerar som danska regerings stödparti och har ett stort inflytande över landets politik. Men partiet och ledaren Pia Kjärsgaard är i omvärlden mest kända för sin öppna främlingsfientlighet.

Ilmar Reepalu, som själv invigningstalade tidigare på torsdagen och var med i publiken under föreställningen, säger att han blev illa berörd.

– Jag satt med köpenhamnare och de tyckte det var skandal. De var väldigt förvånade över hennes framträdande. Jag förstår inte vad Pia Kjärsgaard har där att göra över huvud taget, säger han till Sydsvenskan.

Billy Adamsen, arenaansvarig för gästerna, säger att alla danska partiledare tillfrågades om de ville sända en videohälsning.

Initiativtagaren till hela arenabygget, Percy Nilsson, tycker att Kjärsgaards framträdande inte är så kontroversiellt och säger att marknadsföringen av den nya arenan till stor del vänder sig mot Danmark.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela