Politiker "lånade" en kvarts miljon

Stal från kassan under flera år utan att bli avslöjad.


MALMÖ. En kvinnlig socialdemokratisk politiker från Malmö misstänks för att ha förskingrat närmare en kvarts miljon kronor.

Kvinnan, som hade flera tunga uppdrag i Malmö och Skånes regionfullmäktige, tros ha stulit ur kassan för Arbetarrörelsens arkiv i Skåne under flera år.

– I somras brast bubblan. Vi kom på hur hon mörkade kassabristen med egna tillfälliga pengar varje år vid tiden för bokslut, säger Sven Kruuse, ordförande i styrelsen för arkivet, skriver Skånskan.

Enligt kvinnan "lånade" hon pengar från kassan på grund av ett spelberoende och skulle betala tillbaka om hon hade möjligheten till det.

– Vi vet inte exakt hur mycket pengar hon tillskansat sig. Det kan röra sig om 250 000 kronor. Vi har en fortsatt utredning på gång och har polisanmält henne. När vi försökte förmå henne att återbetala det hon tagit kunde vi konstatera att hon är medellös, en uppgift vi har från kronofogden, tillägger Kruuse för Skånskan.

Kvinnan har under sina år i politiken varit mycket omtyckt av alla i sin omgivning och händelsen beskrivs av Kruuse som "en personlig tragedi för en annars varm och vänlig människa".

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.