Fredag 14 Maj
Stockholm

Artisten Pandora dömd för skattefusk

Tingsrätten: Hon har varit likgiltig inför skattekonsekvenserna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Pandora, en av de största inom eurodancen på 1990-talet, har dömts till villkorlig dom med samhällstjänst i 100 timmar för skattefusk.

Anneli Magnusson, som artisten egentligen heter, ska enligt uppgifter ha undanhållit runt 432 000 kronor i skattepengar i början av 2000-talet. Själv nekar hon till brott och skyller på sin dåvarande man, som vid den tiden skötte hennes affärer.

Västmanlands tingsrätt anser inte att artisten kan lägga skulden på någon annan än sig själv, att hon borde tagit större ansvar eftersom hon tidigare bedrivit näringsverksamhet.

Nu fälls hon för bokföringsbrott, grovt skattebrott och försvårande av skattekontroll, skriver vlt.

"Analysera domen"

På sin webbsajt meddelar Pandora att hon nu vill lämna åtalet bakom sig, men att hon först ska gå igenom domen med sin advokat.

"Domstolen har kommit fram till att jag inte har kontrollerat mina rådgivare tillräckligt. Jag anser fortfarande inte att jag har gjort något brottsligt men detta är komplicerat och jag gjorde så gott jag kunde. Jag kommer nu tillsammans med min advokat att analysera domen", skriver Pandora på sajten och fortsätter:

"Min högsta ambition är att lägga den här processen bakom mig så fort som möjligt och gå vidare med det jag älskar mest, min familj och min musik."

Tvist

Pandora ligger även i en tvist om sex miljoner kronor med förre managern Staffan Jordansson. Pengar som han ska ha försökt betala ut svart till henne.

Pandora med låten Trust me

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela