JO sågar domare i rättegång mot Brödraskapet

Tvingades ta av sig tröjorna - men vittnen kände sig ändå hotade.


JO tycker att en domare i Hässleholms tingsrätt borde ha stängt ut medlemmar i det kriminella nätverket Brödraskapet.

I stället tvingades de ta sig sina tröjor och västar när de skulle närvara vid en rättegång där en av de åtalade var en medlem i Brödraskapet.

JO har svårt att se att åtgärden att avlägsna västar skulle få någon att känna sig mindre hotad om medlemmarna ändå satt kvar under rättegången.

Sedan tidigare har det framkommit att målsägande och vittnen varit rädda att framträda i rättssalen. Det blev därför än värre när rättssalen plötsligt fylldes med medlemmar ur Brödraskapet.

JO menar att man en person får vara klädd i princip hur som helst, men om man är hotfull ska man visas ut. Något som alltså inte skedde i Hässleholm.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Trump Media varnar för nakenblankning

Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.

Då höjer HBO Max priset, inför reklam och byter namn

I samband med att HBO Max byter namn till bara Max görs en rad förändringar. Exempelvis införs ett reklamabonnemang. För de som inte vill se reklam höjs avgiften rejält.

Støre möblerade om bland ministrar

Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har möblerat om i sin regering.

Tusentals bilar återkallas – fel på gaspedalen

Tesla återkallar 3 878 fordon av modellen cybertruck, deras eldrivna så kallade pickup.

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

1 timme sedan
Magnus Hedberg är expert och programledare i Lyxfällan. Till Nyheter24 ger han sina mest värdefulla tips när det kommer till att lägga upp en budget, för att på bästa sätt få koll på sina slantar.