Mc-västar förbjuds på krogen

- 19/09/2009, 14:33 -

Serverar du en väst-klädd knutte i Göteborg kan ditt utskänkningstillstånd komma att dras in.

Göteborgs stad ställer krogarna mot väggen som nästa steg i kampen mot den organiserade brottsligheten. Vill man sälja sprit måste man slänga ut alla som bär mc-västar.

– De måste uppfylla det här kravet för att få ett serveringstillstånd. Det är vårt förslag, sedan får vi se om politikerna gillar det, säger Annelie Silvander, chef för tillståndsenheten vid Göteborgs Social resursförvaltning i Göteborg.

"Försvårar kriminalitet"

I förslaget som skickats till Social resursnämnd kräver man att "uttalat kriminella organisationers speciella dresscode, till exempel västar med emblem" ska förbjudas. Detta för att göra restaurangerna tryggare för dess personal och gäster.

På Social resursnämnd uppges alla ledamöter vara positiva till initiativet.

Christina Lycke Ahlbin vid Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet i Göteborg tror att krögarna kommer få det lättare att stå emot de kriminella ligorna om förslaget antas.

– Allting man kan göra på ett lagenligt sätt för att försvåra för dem som ägnar sig åt kriminalitet som huvudsyssla är något som vi tycker är jättebra, säger Christina Lycke Ahlbin till GP.

Skrivet av: