Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svenskt gräs till irakisk fotboll

- 10/11/2008, 11:59 -

När kriget är över är det dags för fotboll i Irak. (TT)

När kriget är över är det dags för fotboll i Irak.

Därför exporterar nu Skellefteåföretaget Nordic Sport en komplett fotbollsplan med gräs och allt till Dohuk i landets norra del.

– Det här kommer att ge oss fler möjligheter att utvecklas i Mellanöstern och få ett starkt fotfäste i regionen. Att samtidigt kunna bidra till Iraks återuppbyggnad känns otroligt viktigt för oss, säger marknadschefen Dennis Österberg till TT.

Fotboll är en stor sport i landet men många idrottsanläggningar har förstörts under kriget. Nu kommer Nordic Sport att leverera allt som behövs för att bygga upp fotbollsstadion i Dohuk.

Fotbollsmål, bevattningsanläggning, hörnflaggor, maskin för att måla linjerna på planen, stolar - allt som kan behövas för att sätta bollen i rullning igen. Till och med naturgräs, hämtat i Småland och levererat i rullar.

Nordic Sport är en ledande leverantör av sportutrustning med huvudkontor i Skellefteå och filialer i Arvidsjaur och Åkersberga. Företaget har cirka 20 anställda.

Skrivet av: