Reinfeldt kommenterar knarkhärvan

Häktningen av departementssekreteraren upprör statsminister Reinfeldt.


STOCKHOLM. På Rosenbad har tjänstemännen informerats om departementssekreteraren på regeringskansliet som har häktats för grovt narkotikabrott. Mannen är misstänkt för att ha sålt opium i Uppsala. Statsminister Fredrik Reinfeldt tycker att <a href=""http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/375160-regeringstjansteman-i-knarkharva""target="_blank">knarkhärvan är "anmärkningsvärd".

– Vi har ungefär 5 000 anställda i regeringskansliet. Ovanpå det har vi ungefär 200 som är politiskt tillsatta. Så det är en mycket stor myndighet, en stor arbetsplats. Att tänka sig att det inte skulle förekomma någon form av misskötsel är svårt, säger Reinfeldt till Expressen.

I tisdags i förra veckan grep polisen en man i 40-årsåldern, som ska ha sålt narkotika innan han greps. I fredags häktades han. Enligt cheferna är det första gången som en anställd på regeringskansliet häktas för grovt narkotikabrott.

Reinfeldt ser ingen anledning till att skärpa rutinerna.

– Den frågan ställer man ofta då nån blivit häktad, vilket är en signal om att det har funnits system att hitta den här personen. Jag kan inte detaljerna i detta. Det är en fråga för rättsväsendet, säger han till <a href=""http://www.expressen.se/Nyheter/1.1773234/reinfeldt-om-knarkharvan-anmarkningsvart""target="_blank">Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

1 timme sedan
Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.