Regeringstjänsteman i knarkhärva

Departementssekreterare häktas misstänkt för grovt narkotikabrott.


STOCKHOLM. En departementssekreterare på regeringskansliet har häktats misstänkt för grovt narkotikabrott. Personen, som är i 40-årsåldern, greps av polis i tisdags i Uppsala, och häktades i fredags tillsammans med två personer.

– Det är första gången, mig veterligen, som en person vid regeringskansliet blir misstänkt för narkotikabrott, säger Malin Modh, informatör vid regeringskansliet, till <a href=""http://www.expressen.se/Nyheter/1.1772465/tjansteman-pa-regeringskansliet-fast-i-knarkharva""target="_blank">Expressen.

Hon har aldrig tidigare varit med om att en anställd vid regeringskansliet varit misstänkt för narkotikabrott.

Mannen ska, enligt polisen, ha sålt narkotika i Uppsala. Men av utredningstekniska skäl vill man inte gå in på ytterligare detaljer.

– Det pågår en utredning, jag vill därför inte kommentera mer, säger Ulf Göranzon vid länskriminalpolisen i Stockholm till Expressen.

Departementssekreteraren förbereder ärenden för beslut i regeringskansliet, och mannens chef och kollegor har blivit informerade.

– Det är väldigt beklagligt och en mycket grov anklagelse. Men det är rättsväsendet som tar hand om det här, säger departementssekreterarens närmaste chef till Expressen.

– Jag har inga ytterligare kommentarer till det här, säger regeringskansliets informationschef Mari Ternbo till <a href=""http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3767901.svd""target="_blank">Svenska Dagbladet.

Åtal ska vara väckt den 30 november.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!