Anders Eklund inte psykiskt störd

Englamördaren Anders Eklund är inte psykiskt störd.


Lastbilschauffören Anders Eklund sexmördade 10-åriga Engla Höglund tidigare i år. Nu slås det än en gång fast att han inte är psykiskt sjuk. Hans advokat Leif Silbersky säger till Sveriges Radios Ekoredaktion att ännu en undersökning inte kommer att göra någon skillnad. Anders Eklund är åtalad för morden på Engla Juncosa Höglund och Pernilla Hellgren.

En rättspsykiatrisk utredning och Socialstyrelsens rättsliga råd har kommit fram till att han inte lider av allvarlig psykisk störning i lagens mening. Det innebär att Eklund kan dömas till fängelse.

Skrivet av:

Senaste nytt

Snö och halka i Tyskland – två döda

Polisen i Markaryd rapporterar om arbetsplatsolycka

"Fallolycka, Markaryd.", skriver polisen på sin hemsida.

Pensionär? Så kan du spara 36 000 kronor på att undvika dolda avgiften

​Genom att välja fonder med låg avgift kan du tjäna tusenlappar i ditt pensionssparande. Nyheter24 har räknat ut exakt hur stor skillnad det faktiskt kan bli i det långa loppet – om du väljer rätt.

Kan bli sänkt ISK-skatt 2025

1 timme sedan
Finansdepartementet arbetar med ett förslag på sänkt skatt på sparande på så kallade ISK-konton. Förslaget kan komma med i nästa höstbudget.

54-åring dödade och styckade sin vän – förvarade likdelarna i frysen

1 timme sedan
Det sista livstecknet från offret kom i oktober förra året. Två månader senare hittades kvarlevorna i en frys.

Nu avgörs Teslas stämning mot Postnord

1 timme sedan
Under eftermiddagen avgör Solna tingsrätt om Tesla ska få sina registreringsskyltar levererade av Postnord, trots pågående strejk. Detta sedan elbilsjätten stämt Postnord.