Stjärnadvokaten leder kungamotståndet

Peter Althin ny ordförande i Republikanska föreningen.


Advokat Peter Althin valdes på lördagen till ny ordförande i Republikanska föreningen.

– Det är oerhört inspirerande och smickrande. Nu har jag fått möjligheten att med större kraft engagera mig och den republikanska rörelsen i vår målsättning att informera svenska folket om republikens företräden, säger Althin till DN.

Med tanke på de stundande kungliga bröllopen nästa år kan Republikanska föreningen antas stå inför tuffa tider nu. Något som Althin dock förnekar.

– När kungahuset eklaterade förlovningen fick vi en tillströmning av ett stort antal nya medlemmar. Om vi på ett pedagogiskt och rimligt sätt för fram det vi tror på när bröllopet kommer så tror jag att vi kommer att öka medlemstalet. Det finns en större grupp medborgare som är republikaner än vad man kan tro, säger Althin.

Den 19 juni 2010 gifter sig kronprinsessan Victoria med Daniel Westling. Althin räknar inte med att bli bjuden på något bröllop.

- Haha, det tror jag inte. På något sätt ska vi väl också gratulera dem som gifter sig. Kanske kan vi peka på att våra egna döttrar får gifta sig med vilka de vill utan att be pappa om lov, säger Peter Althin till DN.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!