Victoria och Daniel förlovar sig

Nu är det dags: Victoria har valt sin Daniel.


Nu har det bekräftats. Victoria och Daniel är förlovade. Bröllopet kommer att hållas försommaren 2010. Daniel Westling kommer att få titeln prins Daniel, hertig av Västergötland.

Kungen och regeringen har givit sitt samtycke till äktenskapet och regeringens beslut överlämnades till kungen i samband med dagens konselj på Slottet.

Det är okart var paret ska bosätta sig, enligt pressmeddelandet. Frågan är under övervägande, heter det.

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling kommer klockan 17 i dag att möta pressen i Prinsessan Sibyllas våning på Slottet.

Sveriges kronprinsessa Victoria och Daniel Westling har varit ett par sedan 2002. De träffades när Daniel var Victorias personliga tränare.

Under åren har det spekulerats vilt kring när en förlovning kan komma att äga rum och nu ska det alltså vara klart. Enligt uppgifter till Expressen kommer förlovningen tillkännages vid dagens konsejl som inleds klockan 13 i dag vid Stockholms slott.

Statsminister Fredrik Reinfeldt ska ha informerats om förlovningen av kungen själv i söndags.

Sedan 1979 är det tillåtet för tronföljaren att gifta sig med vem den vill men för att inte förlora rätten till tronen måste den sittande kungen och regeringen godkänna valet. Inget talar dock för att kung Carl Gustaf eller statsminister Fredrik Reinfeldt ska ha satt sig på tvären för att hindra de kära från att ingå förlovning.

Statsministern kommer närvara

Fredrik Reinfeldt kommer delta i eftermiddagens konsejl.

– På förmiddagen har statsministern möten som vanligt men sen är han på konseljen. Men vad som sägs på konseljen vet vi inte förrän efteråt, säger Edvard Unsgaard, statsministerns pressekreterare, till Aftonbladet.

Familjen är underrättad

Under gårdagen informerades den närmaste familjen om förlovningen. Gratulationerna har sedan dess strömmat in till paret.

– Kungen ville att hela familjen och de närmaste släktingarna skulle känna till nyheten innan medierna fick reda på det, berättar en källa enligt Svensk Damtidning.

Se vårt stora bildspel med Daniel och Victoria ovan.

Nyheter24 rapporterar fortlöpande under dagen.

Se kungafamiljen stoppa korv

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.