Brandattentat mot flyktingförläggning

Polisen söker gärningsmän efter anlagd brand vid flyktingförläggningen i Hököpinge.


VELLINGE. Den omdiskuterade flyktingförläggningen för ensamkommande flyktingbarn i Hököpinge, Vellinge, utsattes för ett brandattentat under söndagsmorgonen.

Strax innan fem-tiden larmades polis och räddningstjänst om branden, som misstänks vara anlagd.

Flera polispatruller är på plats för att leta efter gärningsmännen.

– Det börjar inte brinna av sig själv i det här vädret, konstaterar Lars Karsten, länsvakthavande befäl vid polisen i Skåne, till Sydsvenskan.

Branden upptäcktes klockan 04.48 på söndagsmorgonen. En lövhög fattade eld utanför vandrarhemmet. Och under lövhögen hittades torrt hö, vilket pekar mot att den var anlagd.

– Vi fick in ett larm från transistboendet att det brann i en lövhög. Räddningstjänst fick snabbt branden under kontroll och det skall inte ha funnits någon spridningsrisk. Det var en bra bit ifrån själva byggnaden, säger Mikael Persson, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen, till Sydsvenskan.

Ingen misstänkt har gripits, och fortfarande några timmar efter larmet fanns patruller vid förläggningen. Området har sökts av med hund.

– Det finns inget direkt hot sedan tidigare men vi tar det givetvis på största allvar. Vi har upprättat en anmälan om hets mot folkgrupp och skadegörelse genom brand, säger Mikael Persson.

Flyktingbarnen behövde inte evakueras.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Danmark ser över taiwanesers registrering

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.

16 år för dödsskjutning i Jakobsberg

En man döms till 16 års fängelse för mord på en man i 20-årsåldern i Jakobsberg förra året. Ytterligare tre personer döms av Attunda tingsrätt för grovt vapenbrott och grovt olaga hot till fängelse i två år och tio månader.

Man och kvinna hittade döda i Gävle – utreds som mord

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Gävle efter att två personer hittats döda i en bostad i onsdags, skriver polisen på sin hemsida.

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Stockholmsbörsen sjunker i skärtorsdagens handel. OMXS-index har efter nästan två timmar handel backat 0,3 procent.