Lördag 8 Maj
Stockholm

Brandattentat mot flyktingförläggning

Polisen söker gärningsmän efter anlagd brand vid flyktingförläggningen i Hököpinge.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

VELLINGE. Den omdiskuterade flyktingförläggningen för ensamkommande flyktingbarn i Hököpinge, Vellinge, utsattes för ett brandattentat under söndagsmorgonen.

Strax innan fem-tiden larmades polis och räddningstjänst om branden, som misstänks vara anlagd.

Flera polispatruller är på plats för att leta efter gärningsmännen.

– Det börjar inte brinna av sig själv i det här vädret, konstaterar Lars Karsten, länsvakthavande befäl vid polisen i Skåne, till Sydsvenskan.

Branden upptäcktes klockan 04.48 på söndagsmorgonen. En lövhög fattade eld utanför vandrarhemmet. Och under lövhögen hittades torrt hö, vilket pekar mot att den var anlagd.

– Vi fick in ett larm från transistboendet att det brann i en lövhög. Räddningstjänst fick snabbt branden under kontroll och det skall inte ha funnits någon spridningsrisk. Det var en bra bit ifrån själva byggnaden, säger Mikael Persson, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen, till Sydsvenskan.

Ingen misstänkt har gripits, och fortfarande några timmar efter larmet fanns patruller vid förläggningen. Området har sökts av med hund.

– Det finns inget direkt hot sedan tidigare men vi tar det givetvis på största allvar. Vi har upprättat en anmälan om hets mot folkgrupp och skadegörelse genom brand, säger Mikael Persson.

Flyktingbarnen behövde inte evakueras.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela