M: Vellinge måste ta emot flyktingar

- 14/11/2009, 17:59 -

Moderaternas partisekreterare tar kommunalrådet i örat.

Kommunalrådet i Vellinge, Lars-Ingvar Ljungman, har under lördagen fört samtal med moderaternas partisekreterare Per Schlingmann efter sina omstridda uttalanden gällande mottagandet av flyktingbarn i kommunen.

Efter samtalet ska nu Ljungman ha ställt sig bakom regeringens partipolitik i frågan.

– I mitt samtal uppmanade jag också Vellinge att teckna avtal med Migrationsverket, skriver Schlingmann i ett brev som har skickats till moderata kommunpolitiker, enligt Sydsvenskan.

– Under vårt samtal markerade jag också vikten av att vara aktsam med språket så att inte enskilda uttalanden riskerar att leda diskussionen fel. Jag tycker själv att flera uttalanden såsom de återgivits har varit olämpliga", skriver partisekreteraren vidare i brevet.

Vellinge kommun ska nu agera konstruktivt för att erbjuda de barn och unga som bor på transitboendet i Hököpinge bästa möjliga förutsättningar. En dialog med de omkringboende ska dessutom tas upp för att lösa omhändertagandet på bästa sätt, uppger Schlingmann i brevet.

Partisekreteraren kräver också att moderatledda kommuner tar emot flyktingbarnen.

– Ansvaret är och ska vara gemensamt för alla. Bristen på platser är akut och det är ytterst barnen som blir lidande, skriver Per Schlingmann enligt Sydsvenskan.

Under lördagen florerade många rykten om att det skulle bli en antirasistisk demonstration vid vandrarhemmet i Hököpinge där flyktingbarnen bor.

Demonstrationen blev dock inte av, men polisen valde att ta ryktena på allvar och patrullerade området.

Skrivet av: