Polis dömd för misshandel

Ett högt uppsatt polisbefäl i Nyköping döms för misshandel.


Ett högt uppsatt polisbefäl i Nyköping döms för misshandel efter att ha sparkat en gripen 42-årig man som låg på marken och hade handbojor.Tingsrätten fäller polisen efter vittnesmål från en polispatrull på platsen och från en rättsläkare.

Mannen stod hösten 2006 utanför polisbefälets bostad och knackade på ett fönster. Befälet larmade polisen och när patrullen kommit gick han själv ut och brottade ner mannen på marken och utdelade sparken.

Polisbefälet har medgivit att han riktat en spark mot den liggande mannen med hävdar att den aldrig träffade.Med hänsyn till att den dömde nu riskerar att avskedas har tingsrätten givit honom en villkorlig dom och dagsböter i stället för fängelse, skriver Södermanlands Nyheter.

Enligt polismannens advokat kommer domen att överklagas till hovrätten. Även 42-åringen har fällts i rätten. Han dömdes till dagsböter för hemfridsbrott.

Skrivet av:

Senaste nytt

Här är årets största börsfloppar för småsparare

Nio EL6 provkörd – bästa kinesiska elbilen just nu?

Nio är ett i raden av kinesiska märken som tågat in på den svenska marknaden. Märkets första entré på den europeiska marknaden var i grannlandet Norge med el-suven ES8. Nu består utbudet emellertid av flera alternativ och senast ut är EL6.

Här är svenskarnas julfavoriter på Systembolaget – de dryckerna är de mest köpta

Vilka alkoholhaltiga drycker sträcker sig svenskarna efter mest inför julens festligheter egentligen? Nyheter24 har kikat närmare på hur försäljningen hos Systembolaget såg ut förra året.

Skottlossning i trapphus i Malmö

Polisen larmades på lördagsmorgonen om höga smällar i en trappuppgång i Augustenborg i Malmö, skriver polisen på sin hemsida. På plats hittades sedan skotthåll i trapphuset.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Mora

1 timme sedan
"En kollision har inträffat mellan två fordon på Rv66 norr om Transtrand", skriver polisen på sin hemsida.

Örebro: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Larm om brand i byggnad", skriver polisen på sin hemsida.