Söndag 19 Sep
Stockholm

H&M-miljardär vittne i pokerhärvan

"Ingen människa är värd att genomleva detta."

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var natten till den 3 augusti i somras som pokermiljonären Andreas Oscarsson avrättades med två skott i huvudet när han låg och sov i sitt barndomshem. I rummet intill låg hans tvåårige son.

I dag skulle han ha vittnat i en utpressningshärva där en krogägare står åtalad för att ha försökt utpressa Oscarssons rådgivare på 14 miljoner kronor.

Enligt krogägaren har han rätt till de 14 miljonerna efter den vinst det svenska bolaget gjorde efter att ha köpt sig ur pokersajten:

–Jag hade en muntlig överenskommelse med en person i det svenska bolaget, sa krögaren i rätten.

Mot krogägaren står Stefan Bengtsson, 37, systerson till H&M-miljardären Stefan Persson, 62 och delägare i det svenska investeringsbolag som satsade pengar i Oscarssons bolag.

Bengtsson är kallad av åklagaren för att vittna om de utpressningsförsök mot Oscarssons ekonomiske rådgivare, som krogägaren ska ha legat bakom.

–Ingen människa är värd att genomleva det som "N N" (namnet på Oscarssons rådgivare) har utsatts för, säger han i polisförhör.

Enligt åtalet ska Oscarssons rådgivare ha blivit pressad på miljonbeloppet och beskjuten utanför sin skärgårdsvilla. Krogägaren ska även ha hälsat på Oscarssons rådgivare tillsammans med Hells Angels president Thomas Möller.

Krögaren nekar till brott.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela