Fallet Carolin: Åklagarna kräver mer tid

Åklagarna begär förlängd tid för att väcka åtal. Om 50-åringen vägrar krävs ny häktningsförhandling. (TT)


Åklagarna ska begära förlängd tid för att väcka åtal mot den häktade 50-årige man som erkänt att han dödat den 29-åriga kvinnan nära Gällivare i september.

Går mannen inte med på det frivilligt krävs en ny häktningsförhandling. Gällivare tingsrätt har tidigare beslutat att åklagarna har tid på sig till den 17 november, nu på måndag, för att åtala mannen som misstänks för mord.

– Det är inte säkert att han går med på förlängning. Det skulle kunna ligga i hans intresse att det blir en ny häktningsförhandling i stället, säger Leif Gustafsson, 50-åringens advokat, till TT.

Ett skäl är att han vill ha lättnader i de restriktioner som nu gäller för honom i häktet. Omhäktas han kan tingsrätten besluta om andra restriktioner.

50-åringen är nu isolerad från yttervärlden i häktet i Luleå. Han får varken läsa tidningar, lyssna på radio eller se på teve.

– Det är mycket påfrestande för honom, säger Leif Gustafsson.

50-åringen håller fast vid sin version om hur kvinnan dog, att en dispyt om hans bilkörning ledde till att han knuffade kvinnan så olyckligt att hon avled.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Trump startar strömningstjänst

Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.

Strejkvarsel på Heathrow

Gränskontrollanter på den stora Londonflygplatsen Heathrow varslar om strejk i slutet av månaden. Mellan den 29 april och 2 maj väntas över 300 medlemmar i fackförbundet PCS lägga ned sitt arbete och lämna passkontrollen.

Polisen i Värnamo rapporterar om bedrägeri

"Bedragare misstänks för bedrägeri", skriver polisen på sin hemsida.

Nasa uppmanas: Leta efter Loch Ness-monstret

USA:s rymdstyrelse Nasa har fått en ovanlig uppmaning. Hjälp oss att hitta sjöodjuret Nessie, vädjar Loch Ness-centret i skotska Drumnadrochit.

Svenskar gillar finsk brytning: "Får höga poäng"

Vilka egenskaper tänker du på när du hör en person prata svenska med finsk brytning? Ambitiös, förtroendeingivande och vänlig, svarar många svenskar i en studie.