1 av 2
2 av 2
- Foto: Kevin Frayer/AP/Scanpix

77-åring sköt med hagelbössa - försatt på fri fot

Den 77-årige man som sköt med hagelgevär mot fyra unga män i 18-årsåldern som "trakasserat" honom med snöbollar har försatts på fri fot. Pappan till en av pojkarna rasar nu mot åklagare och polis.


TÄRNABY. Det var strax efter midnatt natten mot lördag som 77-åringen rusade ut ur sitt hus med hagelbössan i högsta hugg. Han avlossade flera skurar mot de flyende 18-åringarna.

En av dem träffades i nedre delen av ryggen och fick föras med helikopter till sjukhus i Tromsö.

Den 77-årige mannen skyllde i polisförhör på att han trakasserats och enbart tillämpade nödvärn för att försvara sig mot ynglingarnas angrepp med snöbollar.

Mannen greps och anhölls misstänkt för grov misshandel.

Men under söndagen försattes han på fri fot av åklagaren.

- Händelsen har föregåtts av annan händelse som gett mannen motiv till det han gjort. Han har gett oss sin berättelse, säger Mats Bruhn, förundersökningsledare på polisen i Västerbotten, till Expressen.

Men pappan till en av tonåringarna, som bor granne med 77-åringen rasar mot beslutet.

– Ja, polisen ringde och upplyste mig om att han släppts. Jag tycker att det är ett vansinnigt beslut, säger han till Expressen.

Pappan har svårt att se att det skulle finnas några förmildrande omständigheter.

– Det ska anses vara förmildrande omständigheter att han är 77 år gammal, men en så gammal man borde veta att man inte skjuter någon med hagelgevär på så nära håll.

 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bunge ser krokig väg mot räntesänkning

Investor: Konsumenter fortsatt pressade

Wallenbergsfärens maktbolag Investors justerade substansvärde uppgick till 915 miljarder kronor, en ökning med 12 procent under det första kvartalet. Det motsvarar 299 kronor per aktie.

Kinnevik redovisar minskat värde

Investmentbolaget Kinneviks substansvärde uppgick till 47,9 miljarder kronor under det första kvartalet. Det innebär en minskning med 14 procent från föregående kvartal.

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.

Expert: Finns inget EU-förbud mot att elda grenar

Det nya eldningsförbudet har skapat hetsig debatt om att EU styr och ställer om folks trädgårdar och fått vice statsministern att utlova ändringar. Men råder det ens något förbud? En expert reder ut.

Fackförening prisas för grön omställning

Fackorganisationen Just Transition Centre får Göteborgs årliga hållbarhetspris på en miljon kronor.