Misshandlad sd-topp har flyttat till Tyskland

- 11/12/2009, 10:01 -

Martin Kinnunen - som tidigare misshandlats av två kvinnor med vänsterextrema sympatier - har flytt landet. Enligt uppgifter till Nyheter24 befinner han sig i Tyskland.

STOCKHOLM. En juninatt i somras vid Gullmarsplan i södra Stockholm skulle Martin Kinnunens politiska engagemang för sverigedemokraterna komma att betinga ett högt pris.

Här blev han tillsammans med sin sambo överfallen och misshandlad med knogjärn. Gärningsmännen var två unga kvinnor med vänsterextrema sympatier och kopplingar till AFA.

De båda kvinnorna dömdes senare för misshandeln av Kinnunens flickvän, men friades för misshandeln av Martin Kinnunen själv. Det var för att de var en del av ett större AFA-gäng och att domstolen inte ansåg det bevisat att det var just de båda kvinnorna som misshandlade sverigedemokraternas pressekreterare och tidigare ordförande för ungdomsförbundet.

– Jag kan konstatera att jag inte håller med hovrätten när de frikänner de här tjejerna för misshandeln av sverigedemokraternas pressekreterare. Jag tycker att de borde ha dömts för det också, inte bara hans flickvän, sa kammaråklagare Jens Nilsson efter hovrättens dom.

Åklagaren tycker inte att det råder något tvivel om att kvinnornas avsikt var våld.

– De här tjejerna var del i ett större sällskap som misshandlade Kinnunen och hans flickvän. Jag tycker inte att det ska ha någon betydelse vem som misshandlade vem. Hela gänget har ju haft ett uppsåt att misshandla de här två. Då måste hela gänget svara för misshandeln av båda två.

Nu har det pris Martin Kinnunen tvingats betala för sitt politiska engagemang blivit för högt. Tillsammans med sin sambo har han lämnat Sverige. Uppgifter till Nyheter24 talar om att han flyttat till Tyskland.

- Jag kan inte kommentera det. Jag måste tala med Martin först, säger sverigedemokraternas pressekreterare Sven-Olof Sällström till Nyheter24.

Sven-Olof Sällström bekräftar för Nyheter24 att Martin Kinnunen sagt upp sig från sin tjänst inom sverigedemokraterna.

- Det viktigaste för Martin och hans sambo nu är att de får leva ett lugnt och värdigt liv. Det är känsligt det här, som du säkert förstår, säger Sällström.

Emma Westergren, förbundssekreterare för sverigdemokraternas ungdomsförbund, kan bekräfta att Martin Kinnunen lämnat Sverige.

Har han flyttat till Tyskland?

- Ja, han har flyttat någonstans i alla fall, säger Emma Westergren till Nyheter24.

Enligt uppgifter på nätet är det efter avslöjandet att Martin Kinnunen är en av de sd-politiker som ligger bakom den kontroversiella bloggen Politiskt inkorrekt som Kinnunen valt att säga upp sig och emigrera till Tyskland.