Barnflickan från Knutby kan snart vara fri

För fem år sedan dömdes Sara för mordet i Knutby församling. Nu kan hon snart försättas på fri fot.


VADSTENA. Sedan fem år tillbaka sitter Sara Svensson, numera 32 år gammal, på rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena. Dömd för det enormt uppmärksammade mordetAlexandra Fossmo och mordförsöket på grannen Daniel Linde.

Mordet skedde på anstiftan av Knutbypastorn, Helge Fossmo.

Sara Svensson - eller barnflickan som hon kallats alltsedan dess - ansågs ha agerat utan att förstå konsekvenserna av sitt handlande. Hon ska ha agerat på det hon trodde var sms-instruktioner direkt från Gud.

Snart kan Sara Svensson vara fri, avslöjar i dag Expressen.

Och redan nu kan hon röra sig i princip fritt. Hon har särskild utskrivningsmöjlighet och permissioner i Vadstena, på uppväxtorten och hos vännerna i Stockholm, Blekinge och Östergötland, skriver Expressen.

- Upprepade tester visar att hon inte längre i samma grad lider av någon personlighetsstörning, säger överläkaren Susanne Noske till tidningen.

I går meddelade åklagaren Elin Blank att hon inte har något att anföra. Därmed är det upp till länsrätten att fatta beslut om Sara Svenssons frigivning. Det ska ske under fredagen.

- Det kan avgöras direkt av rådmannen utan nämnd, säger Agneta Thors vid länsrätten i Östergötland, till Expressen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.