Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barnflickan från Knutby kan snart vara fri

- 11/12/2009, 11:41 -

För fem år sedan dömdes Sara för mordet i Knutby församling. Nu kan hon snart försättas på fri fot.

VADSTENA. Sedan fem år tillbaka sitter Sara Svensson, numera 32 år gammal, på rättspsykiatriska regionkliniken i Vadstena. Dömd för det enormt uppmärksammade mordetAlexandra Fossmo och mordförsöket på grannen Daniel Linde.

Mordet skedde på anstiftan av Knutbypastorn, Helge Fossmo.

Sara Svensson - eller barnflickan som hon kallats alltsedan dess - ansågs ha agerat utan att förstå konsekvenserna av sitt handlande. Hon ska ha agerat på det hon trodde var sms-instruktioner direkt från Gud.

Snart kan Sara Svensson vara fri, avslöjar i dag Expressen.

Och redan nu kan hon röra sig i princip fritt. Hon har särskild utskrivningsmöjlighet och permissioner i Vadstena, på uppväxtorten och hos vännerna i Stockholm, Blekinge och Östergötland, skriver Expressen.

- Upprepade tester visar att hon inte längre i samma grad lider av någon personlighetsstörning, säger överläkaren Susanne Noske till tidningen.

I går meddelade åklagaren Elin Blank att hon inte har något att anföra. Därmed är det upp till länsrätten att fatta beslut om Sara Svenssons frigivning. Det ska ske under fredagen.

- Det kan avgöras direkt av rådmannen utan nämnd, säger Agneta Thors vid länsrätten i Östergötland, till Expressen.