1 av 3
- Foto: Elizabeth Dalziel/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: Elizabeth Dalziel/AP/Scanpix
3 av 3

GM lägger ner Saab

Amerikanska motorjätten GM lägger ner svenska bilmärket Saab.


DETROIT. Amerikanska biljätten General Motors - GM - blev inte någon frälsare för Saab. Och inte heller räddades det klassiska svenska bilmärket av spekulanten Koenigsegg eller de kinesiska företag som sagts vara intresserade.

Kineserna ville bara åt tekniken. Saabfabrikerna, i bland annat Trollhättan demonstrerade de inget som helst intresse för.

Att bygga bilar i Europa är helt enkelt inte längre lönsamt, tycks vara kinesernas bedömning. Och nu har också Saabs ägare, GM, slutgiltigt kastat in handduken.

Enligt nyhetsbyrån Reuters säger nu GM att de inleder en ordnad nedläggning av Saabs verksamheter.

Enligt GM kan försäljningen av biltillverkaren inte avslutas.

- Vi kommer att i nära samarbete med Saab avveckla verksamheten på ett ordnat och ansvarsfullt sätt. Detta är inte någon konkurs, säger ordföranden för GM Europa, Nick Reilly, i ett pressmeddelande från General Motors.

Saab skriver också i meddelandet att man även framöver vill förse Saabägare i hela världen med reservdelar till gamla bilar.

­– Jag kan inte lämna några kommentarer om det här just nu, sa ansvarig minister, Maud Olofsson, till Aftonbladet några minuter efter beskedet om att Saab vandrar vidare till de sälla jaktmarkerna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.