- Foto: Elizabeth Dalziel/AP/Scanpix

Avtal klart: Delar av Saab blir kinesiskt

Fabriken i Trollhättan kan räddas.


Delar av Saab blir kinesiskt. Ett preliminärt avtal mellan Beijing Automotive (BAIC) och General Motors (GM) ska redan vara klart. Åtminstone om man får tro Wall Street Journal.

Saab har efter Riksgäldens krav styckats upp i flera bolag och kan därför säljas i delar. De delar som BAIC köper är bilteknik och verktyg för modellerna 9-5 och 9-3, enligt Wall Street Journal.

Avtalet kan, i och med det tekniska avtalet, rädda fabriken i Trollhättan i flera år framöver.

/
Senaste nytt

Ungerske talmannen signerade Natoansökan

Norge: Helikoptervraket bärgat ur havet

Den havererade helikoptern utanför Bergen i Norge har bärgats ur havet, meddelar norska haverikommissionen. Vraket kommer nu att fraktas med fartyg till en norsk marinbas i Bergen.

Lyxiga prispotten: Så mycket pengar får vinnarna i Vasaloppet 2024

Vasaloppet 2024 äger rum den 3 mars och för de som lyckas ta sig upp på topp 15-placeringarna i tävlingen väntar lite skönt klirr i kassan – inte minst för de snabbaste åkarna förstås.

Personal hjälpte pojke att fly från HVB-hem

En pojke under 18 år fick hjälp att fly utomlands av personalen på det HVB-hem i Uppsala län där han bodde, rapporterar UNT. Företaget som driver hemmet har nu gjort en utredning och skickat in en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Nya kravet: Max tre år för att lära sig svenska

1 timme sedan
Invandrare ska få tre år på sig för att klara kurserna i Svenska för invandrare (SFI) – sedan ska rätten till SFI dras in. Det har Tidöpartierna kommit överens om, uppger arbetsmarknadsminister Johan Pehrson (L) för Svenska Dagbladet.

Fenomen boostar orkaner – kan bli extrem säsong

1 timme sedan
Märkligt sommarvarmt havsvatten i Nordatlanten redan i februari. Med draghjälp av väderfenomenet La Niña kan det göra orkansäsongen extrem. Det är väldigt konstigt det som händer nu, säger oceanograf Ola Kalén.