Fredag 24 Sep
Stockholm

Nya Saab-spekulanter bekräftade

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Maud Olofssons högra hand, Jöran Hägglund, reser till Detroit.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Trots Koenigseggs avhopp finns det flera andra parter som är intresserade av att köpa Saab. Regeringen bekräftar att samtal förs med intressenterna, samtidigt som Maud Olofssons statssekreterare, Jöran Hägglund, åker till Detroit för att förhandla med GM.

– Vi har ju kontakt med flera olika intressenter - dels att vi får beskriva de instrument vi har, men också få tränga lite bakom och försöka förstå vad de egentligen vill och hur deras affärsplaner ser ut för Saab, säger Jöran Hägglund till Sveriges Radio Ekot.

Till nyhetsbyrån Reuters säger Christoper Johnston, vd för investerargruppen Merbanco, att intresset kvartstår. Men Hägglund vill inte gå in på vilka namn det rör sig om. På måndag deltar han i ett förmöte med GM.

– För vår del är det ju viktigt. Vi har ju löpande, under väldigt lång tid, haft täta kontakter med GM. Men det är klart att det är viktigt för oss att, innan de har styrelsemöte, också reda ut, så att alla fakta som finns är kända, att det inte finns några oklarheter kring till exempel hur förnyade EIB-processer och annat kan se ut, för att mera säkerställa, både så att säga vad de tycker och vad vi tycker och vad som är viktigt för dem att ha med sig, säger Jöran Hägglund till Sveriges Radio Ekot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela