Torsdag 7 Jul
Stockholm

Muslimer och flyktingar trakasseras

Trakasserier möter de nyanlända i Hovsjö. Från andra invandrare. (TT)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Muslimer och nyanlända flyktingar i Södertäljestadsdelen Hovsjö utsätts enligt en polis för trakasserier som gått överstyr i rena hatbrott. Bakom dåden står enligt polisen ungdomsgäng med annan invandrarbakgrund.

– De vet inte vilken skräck de utsätter familjerna för. Det som vi kallade busstreck när vi var yngre har i dag gått över styr och blivit rena hatbrott, säger polisen Thomas Mattisson till Länstidningen i Södertälje.

Enligt polisen försvarar inte sällan ungdomarnas föräldrar trakasserierna.

Tidningen skriver om några fall som rapporterats till polisen: Bland annat uppges en femåring ha fått gängstryk av personer i åldrarna 8-17 år och vuxna personer har hällt urin genom brevlådor till lägenheter där det bor muslimer.

Louris Kalo, som bor i Hovsjö och kommer från Syrien, är en av dem som drabbats av gäng på ett 30-tal ungdomar som kastat ägg mot hennes lägenhet och skrivit fula ord på dörren. Hon arbetar som frisör och har fått skydd av Securitas och polisen för att kunna ta sig hem.

– De flesta i Hovsjö är bra familjer och jag vill inte flytta härifrån. Men för ungdomarnas bästa hoppas jag att deras föräldrar gör något innan det är för sent, säger hon till tidningen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.