Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bankomatflickan erkände i rätten

Nyheter | 18/11/2008 19:24

Den 17-åriga flickan grät när Ystads tingsrätt häktade henne för åtta stölder och stöldförsök vid uttagsautomater i Skåne.

Flickan, i medierna omskriven som "bankomatkvinnan", nickade och medgav allt när kammaråklagare Charlotte Ottosen berättade hur hon i Malmö, Ystad och Skurup distraherat kunder i kön till uttagsautomater just när de slagit in sin kod.

– Jag är mycket ledsen och ångrar det jag gjort, sa hon i rätten.

Fingerfärdigt har hon passat på att både trycka in ett uttagsbelopp och sno åt sig pengarna. Standardsumman var 5 000 kronor, men i något fall blev det ett mindre belopp och några gånger misslyckades försöken.

De åtta brott som 17-åringen häktades för har begåtts i Skåne perioden 12-15 november. Men flickan berättade själv att hon varit i Sverige i närmare en månad och tillbringat merparten av tiden i Stockholm. Där misstänks hon också för närmare 40 liknande stölder och stöldförsök under oktober och november.

– Signalementsuppgifterna stämmer. I de flesta fall finns också bilder från övervakningskameror, sa åklagaren, uppger TT.

Men försvarsadvokaten Magnus Lundh förklarade att flickan inte nu var beredd att ta på sig några av brotten i Stockholm.

Skrivet av: