Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Bankomatflickan erkände i rätten

Nyheter | 18/11/2008 19:24

Den 17-åriga flickan grät när Ystads tingsrätt häktade henne för åtta stölder och stöldförsök vid uttagsautomater i Skåne.

Flickan, i medierna omskriven som "bankomatkvinnan", nickade och medgav allt när kammaråklagare Charlotte Ottosen berättade hur hon i Malmö, Ystad och Skurup distraherat kunder i kön till uttagsautomater just när de slagit in sin kod.

– Jag är mycket ledsen och ångrar det jag gjort, sa hon i rätten.

Fingerfärdigt har hon passat på att både trycka in ett uttagsbelopp och sno åt sig pengarna. Standardsumman var 5 000 kronor, men i något fall blev det ett mindre belopp och några gånger misslyckades försöken.

De åtta brott som 17-åringen häktades för har begåtts i Skåne perioden 12-15 november. Men flickan berättade själv att hon varit i Sverige i närmare en månad och tillbringat merparten av tiden i Stockholm. Där misstänks hon också för närmare 40 liknande stölder och stöldförsök under oktober och november.

– Signalementsuppgifterna stämmer. I de flesta fall finns också bilder från övervakningskameror, sa åklagaren, uppger TT.

Men försvarsadvokaten Magnus Lundh förklarade att flickan inte nu var beredd att ta på sig några av brotten i Stockholm.

Skrivet av: