Mördade Nancy Tavsan.
Mördade Nancy Tavsan. - Foto: Privat

Oskyldiga 16-åringar hotade efter mordet på Nancy Tavsan

De två 16-åringar som hittade mördade Nancys mobil är helt avförda från utredningen. Men rykten har spridits på nätet - och nu har pojkarna tvingats flytta till skyddat boende.


GÖTEBORG. De två 16-åringar som greps efter mordetNancy Tavsan med hennes mobil i sin ägo är oskyldiga till mordet. Det visade polisens utredning ganska snabbt.

Men ändå lever de under ständiga hot. Nu har de tvingats gå under jorden och flytta in i skyddat boende, skriver Göteborgs-Posten.

Juan Navas, socialchef i Lärjedalen, vill en gång för alla döda de rykten som är i omlopp i Hjällbo.

- Jag vill betona att socialtjänsten valde att i samråd med polisen erbjuda pojkarna och deras familjer skyddat boende under utredningstiden. Det var efter att polisen gjorde en bedömning att det kunde finnas en hotbild, säger Juan Navas till GP.

16-åringarna var till en början anhållna för skyddande av brottsling, men är nu helt avförda från utredningen. Med andra ord kvarstår inga som helst misstankar mot dem.

Ändå har de hotats på nätet. Nu lever två familjer, totalt 14 personer i skyddat boende.

- Det som hänt i Hjällbo är oerhört tragiskt och det har varit en uppjagad stämning, men vi måste sätta stopp för fria fantasier som sprids. Polisen säger att de här pojkarna inte vet något om mordet, säger Juan Navas till GP.

/
/
/
/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.