Måndag 8 Aug
Stockholm

Polisen om mordet på Nancy: "Vi har inget huvudspår"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Ett 30-tal poliser jagar Nancys mördare. Men än så länge har jakten gett magert resultat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÖTEBORG. Mordet på 18-åriga Nancy Tavsan ser inte ut att komma närmare någon lösning. Och tiden rinner iväg för utredarna.

- Eftersom vi har tiden mot oss måste vi komma fram i utredningen. Därför har mordet högsta prioritet och vi har mängder av okontrollerade uppgifter som vi arbetar med, säger polisens presstalesman Björ Blixter till Göteborgs-Posten.

Polisen har nagelfarit Nancys Facebooksida i jakt på ledtrådar om vem hon kan ha träffat i verkligheten eller på nätet under den senaste tiden och andra spår som kan leda dem framåt i utredningsarbetet.

Man har också hållit ungefär 200 förhör. Ett 30-tal poliser jobbar med att knacka dörr, kontrollera mobiltelefoner och internettrafik.

Man försöker koppla greppet om Nancys liv. Vilka umgicks hon med? Vilka var med på festen som hon lämnade för att sedan möta sin mördare på vägen hem?

Vilka var de sista att se henne i livet?

- Vi har inget huvudspår och inget motiv. En springande punkt är hennes sista halvtimme i livet. Vi vet inte om hon lämnade festen ensam, säger Björ Blixter till GP.

Men av Nancys sista mobilsamtal att döma var det inte någon hon kände som dök upp på gångstigen intill bostadsområdet i Hjällbo.

Och om gärningsmannen är okänd och saknar kopplingar till Nancys liv är polisarbetet - hur enträget det än bedrivs - dömt att liknas vid att leta nål i en höstack.

– Än så länge har vi inte någon misstänkt. Därför är vi mycket angelägna om att allmänheten ringer till oss om de har uppgifter som kan hjälpa oss att lösa falllet, sa  tidigare Per-Olof Johansson, spaningsledare vid Göteborgspolisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.