Söndag 16 Maj
Stockholm

Reinfeldt den nye Göran Persson enligt mp

Peter Eriksson tycker att statsministern blivit lika självgod som sin föregångare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På onsdagen hölls årets första partiledardebatt i riksdagen. Och Fredrik Reinfeldt kritiserade inledde med att kritisera de rödgrönas många vallöften.

– Vi kan inte ta en springnota nu. Vi kan inte lova allt till alla, sa han och lovade att moderaterna står som garant för ordning och reda i statsfinanserna.

Reinfeldt angreps sedan hårt av rödgröna Lars Ohly, Peter Eriksson och Mona Sahlin för alliansens sjukförsäkringspolitik.

När statsministerna kallade kritiken oseriös och konstaterade att det inte finns några "perfekta reformer" jämförde Peter Eriksson statsministern med Göran Persson.

I en replik som skulle ta upp till en minut konstaterade Eriksson kort att Reinfeldt utstrålar samma självgodhet som sin föregångare och föreslog att statsministerkontoret vädras ut ordentligt innan Mona Sahlin flyttar in.

Sedan stod Eriksson tyst och stirrade på en besvärad Reinfeldt repliktiden ut.

Senare under debatten uppmanade centerledaren Maud Olofsson alla partier att skänka pengar till de nödställda i Haiti.

- Centerpartiet tar 100.000 kronor av valbudgeten till Haiti och jag uppmanar alla andra partier att ge. Hundratusen av valbudgeten har alla råd med, sade Maud Olofsson.

Hon efterlyste också forskning till stöd för att de rödgrönas föreslagna skattehöjningar skulle leda till fler jobb.

Folkpartiets Jan Björklund ställde sig frågande till varför Mona Sahlin över huvud taget inte nämnt klimatfrågan under debatten.

Partiledardebatten pågår fortfarande men har enligt SVT:s expert Mats Knutson "gått in i ett sömnigare läge".

Kommentera
Kopiera länk
Dela